Profile

Dé basis voor het basisonderwijs

Agenda

24/09/2019 - Utrecht

Masterclass Samenwerken aan een positieve groep

Het thema van de Week Tegen Pesten (23 tot 27 september 2019) – ‘Wees een held, met elkaar’. Wil je als leerkracht meer leren over het vormen van een goede groep? Schrijf je dan in voor de gratis masterclass ‘Samenwerken aan een positieve groep’.

02/10/2019 - Nederland

Activiteiten Kinderboekenweek

Allemaal instappen! Tijdens de Kinderboekenweek (2 tot 13 oktober 2019) staat het thema ‘Reis mee!’ centraal. Auteurs van kinderboeken gaan ook op reis en trekken tijdens de Kinderboekenweek het hele land door. Ontdek alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

Save the children
02/10/2019 - Utrecht

Het LOGO Woordenschatfestival

Het LOGO Woordenschatfestival biedt iedereen die werkt met LOGO een gevarieerd aanbod om gebruikers bij te spijkeren in het gebruik van de verschillende producten. Je ontdekt nieuwe inzichten over woordenschatontwikkeling en er is ruim gelegenheid om ervaringen met collega’s uit te wisselen.

29/10/2019 - Helmond

Training Begrijpend luisteren, begrijpend denken

Wil jij je leerlingen plezier laten beleven aan allerlei verschillende soorten teksten? En dat ze deze teksten echt gaan beleven en doorgronden? Tijdens deze training leer je hoe je leerlingen kunt stimuleren na te denken, verbanden te leggen en zich een mening te vormen over verschillende teksten.

07/11/2019 - Utrecht

Congres Autisme

Het jaarlijks congres ‘Autisme’ staat dit jaar in het teken van het thema ‘Communicatie en relaties’. Op dit congres hoor je van vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en praktijk hoe je hen in de communicatie en relatievorming met anderen kunt ondersteunen.

01/04/2020 - Bussum

5e Landelijk congres Jonge kind

Noteer 1 april 2020 alvast in je agenda. Dan is namelijk de jubileum-editie van het 'Landelijk congres Jonge kind' dat HJK samen met de AOb organiseert. Werk jij in de onderbouw van het basisonderwijs of in de kinderopvang? Dan is dit congres zeker iets voor jou.