Profile

Dé basis voor het basisonderwijs

Agenda

27/01/2020 - Utrecht

Masterclass Oudergesprekken

Hoe ga je om met weerstand? Tijdens deze eendaagse masterclass oefen je onder meer: oudergesprekken te benaderen vanuit de positieve psychologie, professioneel te blijven als emoties hoog oplopen en een effectief tienminutengesprek te voeren aan de hand van een stappenplan.

29/01/2020 - Nijmegen

Winterschool

Kom jij op woensdag 29 januari 2020 ook naar de elfde editie van de Winterschool? Tijdens deze professionaliseringsdag op de Radboud Universiteit in Nijmegen vinden leerkrachten uit het basisonderwijs handvatten en inspiratie om wetenschap de klas in te brengen.

Save the children
05/02/2020 - Venray

Inspiratiedag voor het jonge kind

Op woensdag 5 februari 2020 vindt de tiende Inspiratiedag voor het Jonge Kind plaats. Dat is voor de organisatie de reden om het thema ‘Feest!’ te kiezen. Tijdens deze inspiratiedag draait het om de peuter, kleuter en het groep 3-kind. Een dag vol inspiratie, verdeeld over drie workshoprondes.

05/02/2020 - Den Haag

Training Formatieve evaluatie

Tijdens de training 'Formatieve evaluatie' wordt vanuit verschillende modellen en praktijkervaringen over formatief evalueren gereflecteerd op het formatief evalueren in de klas.

05/02/2020 - Utrecht

Vakbeurs IPON

Woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 is het weer zo ver. Dan vindt voor de tiende keer de onderwijsinnovatie- en ICT-vakbeurs IPON plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Het thema voor dit jaar is: ‘Onderwijsinnovaties en professionalisering’.

06/02/2020 - Ulvenhout

Masterclass Groepsplanloos werken

Wil je op jouw school op een andere manier opbrengstgericht werken en de administratieve last verminderen? En tegelijkertijd de onderwijskundige koers van je school versterken? De vierdaagse masterclass 'Opbrengstgericht Passend Onderwijs en groepsplanloos werken' kan je hierbij helpen.

12/02/2020 - Bussum

Startconferentie Naar inclusiever onderwijs

Onderwijsorganisaties, gemeenten en hun partners wisselen daarin veelbelovende praktijken uit, doen inspiratie op, leren van elkaar en werken aan praktijkverbetering. De conferentie besteedt uitgebreid aandacht aan de stappen die scholen in het primair onderwijs zetten.

12/02/2020 - Rotterdam

Training Grip op begrijpend lezen

Hoe kunnen kinderen geholpen worden bij het grip krijgen op informatieve teksten? Vanuit recent wetenschappelijk onderzoek is in grote lijnen aan te geven welke aanpak werkt voor het leren doorzien van onder andere informatieve teksten.

01/04/2020 - Bussum

5e Landelijk congres Jonge kind

Op 1 april 2020 vindt de jubileum-editie van het 'Landelijk congres Jonge kind', dat HJK samen met de AOb organiseert, plaats. Het programma is rond en te vinden via onderstaande link. Download het programmaboekje en schrijf je in!

08/04/2020 - Utrecht

Conferentie Met Alle Respect!

Op woensdag 8 april 2020 organiseert Stichting School & Veiligheid de vijfde editie van de onderwijsconferentie ‘Met Alle Respect!’, de plek voor onderwijsprofessionals voor inspiratie, oefening en verdieping rondom sociale veiligheid in het onderwijs.