Profile

Dé basis voor het basisonderwijs

Pieter Gerrits

Mijn naam is Pieter Gerrits. Al enige tijd ben ik lid van de redactie van JSW. Daarnaast werk ik als zelfstandig onderwijsadviseur aan allerlei interessante trajecten in het onderwijs. Vanaf 1 februari 2019 mag ik mij voorzitter van de redactieraad van JSW noemen. Ik heb het stokje van Martin Bootsma overgenomen. Dat is echt een eer! Wat mij betreft is JSW een sterk blad met kwalitatieve artikelen, interessante auteurs en een fantastische redactie.

Wat mij motiveert bij JSW is dat kennis gaat bruisen: ik geniet ervan met de redactie interessante onderwerpen, nieuwe kennis en voorbeelden van goed onderwijs bij elkaar te brengen. Dat wat echt werkt en leerkrachten in praktijk brengen, inspireert.

Mijn ambitie is dat JSW nog meer toegankelijk wordt en dat het lezen van JSW besmettelijk gaat werken. Natuurlijk wil ik ook dat de artikelen van kwaliteit blijven. Ik wil graag dat we groeien in relevantie en dat toch op z’n minst elke leerkracht in Nederland JSW leest.

JSW draait ten slotte om jou als lezer. Stel dat jij drie collega’s vraagt wat voor hen meest inspirerende JSW-artikel is, dan ben je toch verzekerd van een goed gesprek over onderwijs? Dat is dus wat ik wil bereiken.

Leer Rianne Timmermans kennen

Pieter Gerrits

Redactievoorzitter