Profile

Dé basis voor het basisonderwijs

Blogs
03/09/2019
Leestijd 1-2 minuten
Geschreven door Iris Nonkes-van d...

Alles wordt nieuw

Werk je al 11 jaar bij hetzelfde bedrijf? Ja. En is het dan nog steeds leuk? Ja. Sommige mensen begrijpen dit niet. Alles in de wereld verandert toch voortdurend, nieuwe ontwikkelingen schieten als paddenstoelen uit de (digitale) grond. Hoe kun je dan op je plek blijven? Ja, dat kan. Want op jouw plek verandert ook van alles. Voortdurend.

Save the children

Mijn moeder werkte 40 jaar in het voortgezet onderwijs als lerares. Aan het einde van haar loopbaan zei ze: ‘Ieder jaar was hetzelfde en tegelijkertijd was geen jaar hetzelfde.’ Zo is het ook voor mij. Ik heb vele veranderingen meegemaakt in die 11 jaar, reorganisaties, collega’s, auteurs. Iedere keer vernieuwden we als team onszelf en onze producten. Iedereen veranderde en ik veranderde. Ook al zat ik op mijn plek.
Tijdens de begrafenisceremonie voor mijn oma enkele maanden geleden, werd een lied gezongen met daarin de tekst ‘alles wordt nieuw’. De interpretatie vanuit het geloof van deze tekst, deel ik niet letterlijk, maar wat ik er voor mezelf uithaal: alles stroomt, je stapt nooit in dezelfde rivier – alles wordt uiteindelijk nieuw.
Vandaag gaat mijn dochter voor het eerst naar school. Daarbij presenteren we het vakblad HJK in een nieuw jasje, verschijnen er nieuwsbrieven van HJK en JSW in een hogere frequentie en kun je onze vakinformatie lezen via twee compleet vernieuwde en gepersonaliseerde websites.
Trouw blijven we aan onze basis: de inhoudelijke koers. Trouw blijf ik aan mijn dochter en haar eigenheid in de eerste 4 jaren dat we samen speelden en ze nog geen schoolkind was. Maar alles verandert en dat is goed. Alles wordt nieuw.

Iris Nonkes-van den Berg