Profile

Dé basis voor het basisonderwijs

Columns
08/10/2019
Leestijd 1 minuut
Geschreven door Mark van der Pol

Flikken Maastricht

‘Schoolbesturen luiden noodklok’ en ‘Onorthodoxe maatregelen nodig voor lerarentekort’. Twee nieuwsberichten op één dag. In dezelfde week zijn er directeuren, bestuurders en leerkrachten te gast bij praatprogramma’s. En maar mopperen. Terwijl er weinig gebeurt.

Save the children

Geen onorthodoxe maatregelen. Niet vanuit het ministerie, en – laten we wel zijn – ook niet uit het veld. Zou twintig noodklokken wel helpen? Wat gebeurt er met jou als iedereen om je heen, zelfs je directeur en je bestuurder, loopt te mopperen?
Er is nu van ons één ding nodig: een verdraaid goed imago. Wie wil er nu werken in een sector waarover alleen maar geklaagd en gezeken wordt? En nog door de mensen uit die sector zelf ook. Iedereen weet dat ook het werken bij de politie zwaar en onderbetaald is. Maar door Flikken Maastricht ontstaat er een heel ander beeld. Wij hebben De Luizenmoeder. Soms grappig en herkenbaar. Maar niemand denkt naar aanleiding van die serie: ik ga lekker het onderwijs in.
Kom op. Laat zien dat we een prachtig vak hebben en wat we iedere dag bereiken met het meest dierbaarste dat ouders hebben. Straal, lach, wees trots, bewonder en schreeuw het van de daken.

Mark van der Pol